(VIDEO) Premieră: noul Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+

Noua generaţie a SUV-ului Mercedes-Benz GLE primeşte şi prima versiune AMG. E vorba de versiunea mediană, numită GLE 53 4MATIC+, care vine cu o grilă frontală cu linii verticale, în stilul lui SUV-urilor AMG din familia GLC. Dar, cel mai interesant condiment se ascunde după această grilă!
Motorului noului Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ e unu de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, twin turbo, care mai are şi un compresor electric, dar şi sistem mild hybrid. Propulsorul dezvoltă o putere maximă de 435 CP şi un cuplu de 520 Nm. Pe lângă asta, electromotorul integrat poate oferi un boost de 22 CP şi 250 Nm.

Toate astea sunt suficiente pentru a accelera noul SUV în numai 5.3 secunde de la 0 la 100 km/h, până la o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.
Noul motor a exclus în totalitate necesitatea unei curele de transmisie, toate componentele care trebuie puse în mişcare de obicei printr-o curea fiind electrificare, aşa cum o fac mai multe modele Mercedes-Benz de ceva timp încoace. Noi am explicat în detaliu ingineria şi principiul de funcţionare a unui asemenea motor în testul nostru drive de anul trecut cu Mercedes-Benz S-Class S450 4MATIC Long. Noul GLE AMG mai face uz şi de un sistem electric de 48 V la bord, în mare parte pentru tehnologia mild hybird, iar noul sistem de 48 V convieţuieşte alături de cel clasic ce 12 V.
Motorul îşi trimite puterea unei cutii de viteze automate cu 9 trepte AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, iar ulterior sistemului de tracţiune integrală 4MATIC+, unde plusul vine să semnifice faptul că distribuţia de cuplu e complet variabilă. Cu alte cuvinte, puntea spate e cea propulsată în permanentă, iar cea din faţă e conectată atunci când e nevoie de ea, cu mii de calcule specifice unei asemenea versiuni de performanţă.
Şi, aşa cum ultimele motoare AMG au nişte sunete bestiale, pe noul GLE e disponibil şi un sistem de eşapament opţional AMG Performance, care să accentueze şi mai mult tembrul sonor al propulsorului de sub capotă.
0
3,509
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!