Premieră: noul Polestar 2, concurentul suedez pentru Tesla Model 3

Divizia Polestar a celor de la Volvo – sau ar fi mai corect să-i spunem deja marca Polestar din cadrul grupului Volvo – a dezvăluit primele imagini şi informaţii despre cel de-al doilea model 100% electric al său, Polestar 2.
Deşi îi ştim pe suedezi mai delicaţi în afirmaţii, de această dată ei nu ezită să declare ambiţios că au creat noul model pentru a concura cu Tesla Model 3, promiţând o calitate autentică a ambianţei de la interior, livrări în termen şi un preţ atractiv, ce ar urma să pornească de la aproximativ 39,900 euro în ţările europene, ajungând până la 59 mii pentru verisuni de top.
Aşadar, Polestar 2 e un fastback cu 5 locuri, echipat cu două electromotoare şi cu o baterie de 78 kWh, care-i va permite să atingă o autonomie de 500 km în ciclu WLTP. Ca de obicei, bateria e integrată în podeaua maşinii, favorizând un centru de greutate mai coborât.

Cele două motoare sunt poziţionate câte unul pe fiecare dintre axe, dezvoltând împreună 408 CP şi un cuplu maxim de 660 Nm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h am urma să se realizeze în mai puţin de 5 secunde.
Modelul va fi echipat standard cu suspensie adaptivă şi cu frâne de înaltă performanţă Brembo şi jante de 20 de ţoli.

Polestar 2 va fi şi unul din primele modele în lume, care va primi un sistem multimedia pe baza sistemului de operare Android. Această platformă oferă integrare naturală pentru mai multe servicii Google, printre care şi Google Maps cu indicarea staţiilor de încărcare pentru automobilele electrice.
La fel ca şi primul model Polestar, noul Polestar 2 va putea fi comandat doar online, fără vreun showroom fizic. Nici măcar showroom-urile Volvo nu vă vor putea vinde un Polestar 2. Doar online, accentuându-se că suntem într-o nouă epocă. Iar precomenzile au fost deja deschise, livrările urmând să aibă loc la începutul anului viitor. Debutul public al modelului va avea loc la salonul auto de la Geneva, peste doar câteva zile.
0
2,278
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!