Prima mare achiziţie de automobile 100% electrice în flota unei companii din Moldova: Apriori Wine a contractat 10 electromobile, care vor circula prin Chişinău

Automobilele electrice nu mai sunt un subiect de viitor, ci de prezent, chiar şi în Moldova – o spunem de ceva luni bune, de când am urmărit o creştere majoră a interesului public pentru acest tip de propulsie în ţara noastră, iar apoi am şi organizat primul maraton cu automobile electrice şi hibride prin Moldova.
În prezent, a demarat şi procesul de instalare a primelor cel puţin 14 prize electrice pe traseele naţionale ale Moldovei, de către cei de la PNUD şi FEE, în cadrul programului Green City Labs, iar asta înseamnă că în doar câteva luni vom avea deja o infrastructură civilizată la nivel naţional de prize electrice destinate electromobilelor. În acelaşi timp, soluţiile individuale de instalare a prizelor electrice în garajele şi parcările proprietarilor deja există demult şi nu sunt exagerat de costisitoare.

Şi dacă până acum achiziţia unor electromobile în Moldova fusese realizată în mare parte a câte un singur automobil, de unele companii sau de unii entuziaşti pentru uz privat, astăzi ne bucurăm să anunţăm prima mare achiziţie de automobile 100% electrice în flota unei companii din Moldova. Compania Consalcom, cunoscută mai ales pentru marca Apriori Wine, a contractat 10 electromobile pentru a fi folosite în flota sa în raza oraşului Chişinău şi a suburbiilor.
Compania operează şi o importantă reţea de distribuţie la nivel naţional, iar cele 10 automobile electrice vor fi folosite în mare parte de către managerii care au ca arie de acoperire capitala şi suburbiile ei. Aceştia vizitează zilnic zeci de puncte de vânzare, cu trasee scurte între ele, iar distanţele zilnice pe care le au de parcurs sunt perfect compatibile cu autonomia oferită de automobilele electrice.

Toate automobilele electrice, achiziţionate de companie, au vârste cuprinde între un an şi câţiva ani, fiind livrate de către cei de la EWA Motors, companie specializată în electromobilele de o asemenea vârstă, care a fuznizat şi câteva dintre automobilele participante la Moldova Hybrid Electro Maraton. De altfel, în lista celor 10 automobile achiziţionate acum de Apriori Wine se numără şi micuţul Fiat 500e oranj, magnetul de atragere a privirilor din maraton.
Câteva dintre cele 10 automobile sunt Fiat 500e, iar altele – Renault ZOE. Conform spuselor lui Adrian Pascaru, directorului Apriori Wines, decizia de a recurge la această achiziţie a fost dictată şi de matematica unor costuri operaţionale mai mici în cazul automobilelor electrice, dar şi de aspiraţia de a face un pas important pentru companie în tranziţia spre mobilitatea ecologică, cu grijă faţă de mediu. Detaliile logistice au putut fi soluţionate rapid – la sediul companiei au fost instalate prize specializate, pentru ca electromobilele să fie încărcate pe parcursul nopţii, iar vânzarea a avut loc sub forma unui leasing operaţional extrem de avantajos pentru a exclude eventuale temeri faţă de aspectele tehnice încă necunoscute în momentul unui asemenea prim pas, care ar putea apărea pe parcursul exploatării ulterioare a celor 10 automobile 100% electrice.

Mai mult ca atât, Adrian Pascaru menţionează că nu se va limita la cele 10 automobile contractate acum, ci va recurge în viitorul apropiat la modele electrice cu autonomie mai mare, pentru ca şi managerii de distribuţie ce au arii de acoperire mai îndepărtate de capitală să poată opera cu ele, scopul final fiind ca întreaga flotă operată de managerii companiei să devină 100% electrică!
Aşadar, putem spune că asistăm la încă un moment crucial în calea dezvoltării mobilităţii electrice în Moldova! Apriori Wine e prima companie autohtonă, care a avut curajul să facă prima mare achiziţie de automobile 100% electrice! Cine va urma?
0
7,750
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!