Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de week-end, №22

10 Februarie 2019 - 13:22
Ilie Toma
E week-end din nou, prieteni, iar noi revenim cu un nou set proaspăt de recomandări cu muzică numai bună de condus. Pregătiţi-vă smartphone-urile, adăugaţi-vă în biblioteca muzicală albumele care vă plac, iar când vă aşezaţi la volan, conectaţi-le la sistemul multimedia al maşinii şi savuraţi un condus cu fundal acustic mai plăcut!
Păstrăm tradiţia şi continuăm şi astăzi, la cea de-a 22-a ediţie a acestor recomandări, cu câte un album din cele 3 stiluri din vizorul nostru – electronic, jazz şi rock.

Recomandarea Electronic:
Todd Terje – It’s Album Time. 2014.
Băiatul ăsta cu nume ciudăţel pentru urechile noastre a fost marea descoperire a acestei săptămâni pentru noi! Cât de neobişnuite sunt combinaţiile de sunete şi stiluri ale acestuia! It’s Album Time a fost prima sa lansare pe care am ascultat-o şi care ne-a intrigat să i le ascultăm pe toate, ca în final să vă recomandăm tot It’s Album Time. Unul din cei mai originali creatori de muzică electronică pe care i-am ascultat în ultima perioadă, şi, dacă e original, e firesc că muzica acestuia depăşeşte adeseori hotarele convenţionalului în ceea ce suntem obişnuiţi să percepem drept muzică electronică! Se simt pe alocuri influenţe de Jean-Michel Jarre, dar originalitatea lui Todd Terje e mult prea intensă ca să se lase ţinută în lanţurile unei singure influenţe! După cum vă sugerează probabil şi numele, Todd Terje vine din Norvegia (numele său adevărat fiind Todd Olsen), iar cariera sa muzicală a fost marcată de mai multe lansări de single-uri şi EP-uri, It’s Album Time fiind primul său album complet. Creaţia te captivează după doar câteva minute de audiţie, când ajungi la piese precum Leisure Suit Preben (nr. 2) şi Preben Goes to Akapulco (nr.3). Ultima piesă a albumului, Inspector Norse, are o istorioară curiosă, fiind dedicată unui tânăr muzician eşuat, care-şi duce viaţa la limita demenţei şi ciudăţeniei într-un sătuc scandinav uitat de lume. Dar albumul trebuie ascultat cap-coadă şi, aşa cum spuneam, e unul din cele mai originale şi intrigante albume electronice descoperit de noi în ultimul timp.

Recomandarea Jazz:
Rosenberg Trio & Tim Kliphuis – Tribute to Stephane Grapelli. 2008.
Ăsta e unul din albumele jazz care nu te lasă să stai nemişcat. Dacă eşti la volan, vei da din cap în ritmul muzicii sau vei bate ritmul muzicii cu mâna pe volan sau cu piciorul în podea. Dacă eşti acasă, s-ar putea să reacţionezi şi mai vioi. Stephane Grapelli a fost un violonist francez de jazz, care a cântat multă vreme alături de mult mai cunoscutul Django Reindhardt, încă de prin 1934 încoace. Albumul ăsta, însă, e înregistrat în 2008 de către trio-ul olandez The Rosenberg Trio, format din doi chitarişti şi un contrabassist, şi a fost gândit ca un tribut în onoarea marelui Grapelli. Pentru a-l înregistra, trio-ul l-a invitat pe violonistul olandez Tim Kliphuis, iar ceea ce a ieşit în rezultat merită ascultat şi ascultat, iar şi iar. Savuraţi! Apropo, pe majoritatea serviciilor de streaming titlul albumului repetă numele autorilor – Rosenberg Trio & Tim Kliphuis.

Recomandarea Rock:
Shadowclub – Big Green Mamba Dream! 2018.
Aproape că eram pe care să vă recomandăm şi la compartimentul rock un album mai vechi, dar cu siguranţă bun, până când ne-am poticnit întâmplător de aceste album. Am ascultat o piesă, două, apoi pe toate 7 şi ne-am zis de câteva ori „hm.. are un vino-ncoa’ albimul ăsta în el”. Parcă şi nişte solo-uri la chitara electrică are, nu prea complexe, dar bine inserate ca să condimenteze piesele, parcă şi un pic de distorsiuni potrivite unui rock grunge şi parcă şi o atmosferă specială, care să te captiveze în ambianţa acestui album şi să vrei să-l asculţi cap-coadă. Despre formaţie vă putem spune că e originară din Africa de Sud, dar în lumea noastră originea geografică nu mai are prea mare importanţă. Dacă atrageţi atenţie la sunetul albumului, veţi simţi atenţia cu care cei de la Shadowclub au tratat calitatea şi mastering-ul acestuia. Iar pentru cei care mai preferă să asculte muzica pe discuri fizice, albumul a apărut acum o lună şi pe suport de vinil.

Vedeţi şi:
» Recomandarea Car Music, №1
» Recomandarea Car Music, №2
» Recomandarea Car Music, №3
» Recomandarea Car Music, №4
» Recomandarea Car Music, №5
» Recomandarea Car Music, №6
» Recomandarea Car Music, №7
» Recomandarea Car Music, №8
» Recomandarea Car Music, №9
» Recomandarea Car Music, №10
» Recomandarea Car Music, №11
» Recomandarea Car Music, №12
» Recomandarea Car Music, №13
» Recomandarea Car Music, №14
» Recomandarea Car Music, №15
» Recomandarea Car Music, №16
» Recomandarea Car Music, №17
» Recomandarea Car Music, №18
» Recomandarea Car Music, №19
» Recomandarea Car Music, №20
» Recomandarea Car Music, №21
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter