Revenirea marelui diesel: Volkswagen lansează noul Touareg V8 la Geneva

Atunci când ne părea că suntem pe cale să uităm de motoarele diesel mari, mai ales la mărcile afectate în ultimii ani de renumitele scandaluri de trişare la emisii, iată că Volkswagen anunţă un nou imens motor diesel V8 sub capota lui Touareg, la doar o săptămână după ce şi Audi a anunţat motorizări diesel noi V6 pentru Q8.
Totuşi, nu putem să neglijăm faptul că Touareg V8 vine cu un nou motor de 4.0 litri, proiectat de la zero, venit să înlocuiască vechea unitate 4.2 V8 şi să fie o alternativă modernă, de mare putere, pentru cei care încă mai pun preţ pe calităţile unui motor diesel bun pe anumite modele. Noul propulsor diesel livrează 421 CP şi 900 Nm pe noul Touareg V8, transformându-l imediat în cel mai puternic model al mărcii Volkswagen. În pofida puterii imense şi a cilindreei mari, noul propulsor se conformează noilor standarde de emisii Euro 6d-TEMP.
Cu asemenea parametri sub capotă, noul VW Touareg V8 accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic. Modelul V8 vine echipat standard cu suspensie pneumatică, interior tapisat cu piele, dar şi multe alte dotări hi-tech, disponibile opţional pe Touareg cu alte motorizări.
0
2,239
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!