(VIDEO) SUV-ul electric Audi e-tron a urcat o pantă înzăpezită de 85%!

În anul 1986, un Audi 100 CS Quattro urca o pantă de 77% în Finlanda, iar acele imagini au făcut înconjurul lumii, devenind sinonim cu ceea ce poate sistemul de tracţiune integrală quattro. Acum SUV-ul 100% electric Audi e-tron marchează o nouă epocă în istoria Audi, iar germanii s-au gândit să repete şi să depăşească performanţa bunicului din anul 1986.
Astfel, un Audi e-tron a urcat recent o pantă înzăpezită de 85%, adică aproximativ 40 grade, în staţiunea austriacă de ski Kitzbuhel. E vorba de renumita pantă „Streif”, iar la volan era pilotul campion în WRC Mattias Ekstrom.

Totuşi, SUV-ul n-a fost unul standard, ci unul cu gardă la sol coborâtă şi carcasă de siguranţă în interior. De asemenea, exemplarul nu avea câte un motor electric pe fiecare punte, ca şi modelul de serie, ci un motor în faţă şi două în spate, cumulând 503 CP în total. Cu pedala în podea, acest exemplar putea livra un total de... 8,920 Nm, numai bine pentru a realiza o asemenea peformanţă.
Dar, fără a vă mai spune prea multe, vă invităm să vedeţi filmuleţele de mai jos, pentru a înţelege rezultatul, dar şi pregătirile intense pentru atingerea acestui rezultat.
0
1,204
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!