Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) SUV-ul electric Audi e-tron a urcat o pantă înzăpezită de 85%!

26 Februarie 2019 - 12:01
Redacţia PiataAuto.md
În anul 1986, un Audi 100 CS Quattro urca o pantă de 77% în Finlanda, iar acele imagini au făcut înconjurul lumii, devenind sinonim cu ceea ce poate sistemul de tracţiune integrală quattro. Acum SUV-ul 100% electric Audi e-tron marchează o nouă epocă în istoria Audi, iar germanii s-au gândit să repete şi să depăşească performanţa bunicului din anul 1986.
Astfel, un Audi e-tron a urcat recent o pantă înzăpezită de 85%, adică aproximativ 40 grade, în staţiunea austriacă de ski Kitzbuhel. E vorba de renumita pantă „Streif”, iar la volan era pilotul campion în WRC Mattias Ekstrom.

Totuşi, SUV-ul n-a fost unul standard, ci unul cu gardă la sol coborâtă şi carcasă de siguranţă în interior. De asemenea, exemplarul nu avea câte un motor electric pe fiecare punte, ca şi modelul de serie, ci un motor în faţă şi două în spate, cumulând 503 CP în total. Cu pedala în podea, acest exemplar putea livra un total de... 8,920 Nm, numai bine pentru a realiza o asemenea peformanţă.
Dar, fără a vă mai spune prea multe, vă invităm să vedeţi filmuleţele de mai jos, pentru a înţelege rezultatul, dar şi pregătirile intense pentru atingerea acestui rezultat.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter