Science-fiction pe patru roţi: O nouă generaţie de sistem multimedia la bordul modelelor Skoda

Odată cu debutul noii Skoda Scala, cehii anunţă o nouă generaţie a sistemului multimedia, care se va regăsi la bordul modelelor mărcii. Sistemele multimedia Skoda sunt şi în prezent moderne, avansate şi deosebit de plăcute în utlizare – fapt de care continuăm să ne convingem zi de zi pe Karoq-ul redacţional – dar în scurt timp acestea vor oferi şi mai mult proprietarilor mărcii.
Noua Skoda Scala este nu doar primul model Skoda care beneficiază de noul sistem multimedia, ci primul din întreg grupul Volkswagen! Astfel, Scala va fi primul model care va fi „întotdeauna online”, graţie acestuia. Cu alte cuvinte, sistemul va fi întotdeauna conectat la internet, conexiunea fiind folosită pentru mai multe aplicaţii de bază ale lui, printre care sistemul de navigare şi funcţia de căutare a locurilor de interes prin preajmă sau notificările automate despre maşină, care pot fi trimise direct în aplicaţia telefonului.
Nu lipsesc nici aplicaţiile de streaming sau chiar oferte de shopping direct pe sistemul multimedia al maşinii. Marea inovaţie este că sistemul multimedia va putea face uz de un soi de magazin de aplicaţii, aceste aplicaţii putând fi descărcate şi instalate direct pe sistem, cam în acelaşi mod în care se instalează aplicaţiile pe un telefon. Astfel noua generaţie multimedia va avea posibilităţi practic nelimitate, funcţiile şi capacităţile fiind limitate de imaginaţia aplicaţiilor disponibile. Una din aplicaţii, spre exemplu, permite să vă controlaţi casa inteligentă din maşină – să verificaţi starea uşilor de acasă, a sistemului de securitate, a iluminării, etc, şi toate astea direct de pe display-ul automobilului. Şi nu e o teorie a unui viitor îndepărtat, ci o soluţie deja aplicată pe noua Skoda Scala.
O altă funcţie ce seamănă a science-fiction e posibilitatea de „vorbi” cu maşina direct de acasă, cu ajutorul unui speaker Amazon Echo. Sistemul multimedia Skoda a integrat de curând asistentul de recunoaştere a vocii Alexa, al celor de la Amazon, iar asta face ca, prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone, propretarul să poată „întreba” maşina de la distanţă cât combustibil mai e în rezervor, de exemplu, câţi kilometri a parcurs maşina astăzi sau când e data următorului service. Proprietarul va putea auzi în speaker-ul de acasă şi dacă starea maşinii e bună, sau să-i sugereze maşinii şi unele acţiuni în viitor, precum preîncălzirea habitaclului dimineaţa.
Science-fiction adevărat, nu? Ce părere aveţi voi de asemenea capacităţi multimedia a unei maşini moderne?
0
1,589
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!