Şi lumea camioanelor devine electrică: primele exemplare Mercedes-Benz eActros şi-au început munca în Germania

Suntem martorii unor vremuri istorice în lumea auto, dragii noştri, când se întâmplă transformări incredibile, despre care ne vom aminti după mult timp cu mare importanţă. Şi iată că aceste transformări vizează tot mai mult şi segmentul camioanelor, care devin electrice.
Mercedes-Benz a dezvăluit toamna trecută la salonul de vehicule comerciale de la Hannover modelul eActros, propulsat 100% electric. Acum primele exemplare ale noului camion electric au şi intrat în serviciul cotidian în Germania, în apropierea oraşului Rastatt.
Primul asemenea camion e unul de 25 de tone şi a ajuns la o companie care livrează corpurile cutiilor de viteze la o uzină Mercedes-Benz. Atât locul încărcării, cât şi al descărcării, sunt poziţionate aproape unul de celălalt, ruta dintr-un punct în altul totalizând cam 7 kilometri, dar pe parcursul zilei camionul va face mai multe asemenea rute, fiind condus în 3 ture, pentru un total de aproximativ 168 km zilnic. Noul Mercedes-Benz eActros promite o autonomie de 200 km în viaţa reală, prin urmare, solicitările sale zilnice vor fi optime în comparaţie cu autonomia de care e capabil.
Mercedes-Benz eActros e propulsat de două motoare electrice, poziţionate în apropierea roţilor de pe axul spate, fiecare dintre cele două motoare livrând o forţă de 171 CP şi 485 Nm, forţa totală de tractare fiind astfel comparabilă cu cea a unui motor diesel de camion. Camionul e echipat cu o baterie de capacitate imensă – 240 kWh – care poate poate fi încărcată, în dependenţă de staţia de încărcare disponibilă, într-un timp de la 2 ore până la 11 ore. Aşa cum spuneam, autonomia promisă este de 200 km, ceea ce ar însemna un consum de aproximativ 1.2 kWh de electricitate per kilometru parcurs de camionul încărcat. Tradus în costurile ţării noastre, asta ar însemna un cost de consum al camionului de doar 2.50-2.60 lei per kilometru.
0
1,877
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!