Toyota RAV4, cea creată pentru offroad!

De multe ori auzim că despre SUV-urile moderne se spune că nu-s prea capabile în offroad adevărat. Dar inginerii diviziei Toyota Racing Development, adică TRD, au muncit la o ediţie specială a noului RAV4, creată pentru cucerirea zonelor dure de offroad.
Noua ediţie a fost deocamdată prezentată doar pentru piaţa nord-americană, se va numi RAV4 TRD Offroad şi va ajunge în showroom-urile americane abia în toamnă, dar cu siguranţă merită atenţia noastră.

Noua ediţie se laudă cu o gardă la sol de 22 cm, graţie unei nou suspensii de la TRD, concepută să absoarbă mult mai bine şocurile mici şi frecvente ale terenurilor accidentate şi pietroase. Amortizoarele au tuburi duble, concepute pentru a asigura o revenire mai rapidă a roţii după compresie, pentru o aderenţă mai bună, iar arcurile au optimizat ciclul de compresie a cursei suspensiei pentru a face faţă mai bine la trecerea denivelărilor mari.
O asemenea suspensie avea nevoie şi de roţi corespunzătoare. Jantele au culoarea neagră mată, rezistentă la condiţiile dure de offroad, şi măsoară 18 ţoli în diametru, fiind încălţate în anvelope specializate de offroad. Componenţa cauciucului şi desenul părţii rulante a fost gândită tot de inginerii TRD, special pentru acest model.
Ediţia Toyota RAV4 Offroad va fi putea fi propulsată doar de motorul de 2.5 litri, de 203 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte şi la un sistem de tracţiune integrală part-time.
Şi interiorul noii ediţii RAV4 vine să emane aventura de offroad de care e pregătită aceasta. Tapiseria e una cu accente roşii, fiind gândită din materiale rezistente la murdăria cu noroi, care pot fi uşor spălate, iar covoraşele sunt create din cauciuc, din aceleaşi considerente de aventuri offroad.

Ce, spuneţi, ar avea succes în Moldova o asemenea ediţie a noii Toyota RAV4?
0
3,406
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!