Volkswagen Multivan facelift: digitalizare cât cuprinde şi o primă versiune electrică!

Volkswagen Multivan e deja o legendă printre pasionaţii de călătorii lungi în grupuri mari, dar actualizarea pe care tocmai a primit-o e cu siguranţă capabilă să-l facă şi mai dorit, mai ales printre tineri mai conectaţi la lumea digitală şi mai cu grijă faţă de mediu.
Faceliftul i-a adus lui multivan modificări estetice vizibile la exterior: o grilă frontală mai mare, formată din două secţiuni, faruri cu contur LED în stilul ultimelor modele VW, şi o zonă inferioară frontală împrospătată. Au apărut şi noi nuanţe de caroserie, inclusiv dintre cele combinate, precum e şi exemplarul din imagini.
La interior, cadranele de bord au devenit digitale, fiind oferite standard în mai multe ipostaze mai dotate, precum Highline, sau opţional pe versiunile mai incipiente. Un ecran uriaş îndeplineşte funcţiile cadranelor, iar un alt ecran central încorporează noul sistem multimedia al mărcii VW. Acesta are un eSIM integrat, oferind acces constant la servicii online. De asemenea, noul sistem oferă conexiune Apple CarPlay nu doar prin cablu USB, ci şi wireless, eliminând necesitatea cablurilor, mai ales că şi încărcarea telefonului se poate realiza wireless acum.
A fost actualizată şi gama de motoare. În centrul atenţiei rămân motoarele actualizare 2.0 TDI, puterile cărora încep acum de la 90 CP şi cresc pe următoarele treptele ierarhice la 110 CP, 150 CP şi, în fine, 199 CP pentru versiunea biturbo a motorului. Tracţiunea implicită rămâne a fi faţă, iar motorul de 150 CP poate fi combinat şi cu o cutie automată DSG şi tracţiune integrală 4MOTION. Motorizarea de top vine doar cu cutie automată, tracţiunea integrală fiind de asemenea disponibilă.
Iar partea cea mai interesantă de la capitolul motorizărilor e lansarea primei versiuni 100% electrice pentru Volkswagen Multivan! Aceasta e echipată cu un electromotor de 112 CP şi o baterie fie de 38.8 kWh, fie dublă, de 77.6 kWh. În ultimul caz, Multivan electric va putea oferi o autonomie de peste 400 km. Curios este şi faptul că această versiune electrică a fost creată în parteneriat cu atelierul de tuning ABT, sistemul de propulsie electric urmând a fi instalat efectiv de către cei de la ABT!
0
973
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!