Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Autoritățile de la Oslo au dispus ca până în 2023 întreg parcul de taxi să fie alcătuit doar din electromobile

22 Martie 2019 - 13:24
Redacţia PiataAuto.md
Norvegia este în prezent una dintre cele mai mari piețe pentru automobilele cu propulsie 100% electrică din Europa, iar autoritățile statului scandinav nu ezită s ăvină cu noi modificări legislative și proiecte care să stimuleze creșterea interesului pentru electromobile din partea cumpărătorilor. Mai nou, conform unui proiect, autoritățile de la Oslo își propun ca capitala norvegiană să devină primul oraș de pe glob, în care să circule doar taximetre cu propulsie 100% electrică.
Scopul țintit de autoritățile norvegiene urmează să fie atins până în 2023. Astfel, mașinile de taxi dotate cu motoare convenționale cu ardere internă urmează să fie eliminate în întregime din Oslo pe parcursul următorilor 4 ani. Pentru a stimula interesul pentru electromobile din partea companiilor de taxi, autoritățile vor dezvolta o rețea specială de încărcare a acumulatoarelor folosind tehnologia încărcării prin inducție.
În prezent, Norvegia este unul din liderii europeni la capitolul vânzări de electromobile – circa 35% din totalul vânzărilor de automobile aparține modelelor cu propulsie 100% electrică. Pe parcursul anului trecut, în Norvegia au fost comercializate peste 46 mii automobile cu propulsie electrică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter