BMW Seria 5 plug-in hybrid a înregistrat vânzări mai mari decât Toyota Prius în 2018

Actuala generație BMW Seria 5 înregistrează un adevărat succes pe piață la nivel mondial, iar vânzările versiunilor plug-in hybrid a modelului german sunt în contiunuă creștere. Astfel, comparativ cu 2017, BMW Seria 5 PHEV a înregistrat o creștere a vânzărilor cu circa 39 mii unități în 2018, în total fiind comercializate circa 50 mii hibride, germanii devastând, astfel, chiar și modelul Toyota Prius PHEV.
De altfel, potrivit studiului realizat de cei de la JATO Dynamics, BMW Seria 5 cu propulsie hibridă se află și în topul preferințelor clienților la nivel global, cedând doar în fața modelelor BYD Tang și BYD Qin, care de asemenea au înregistrat o creștere considerabilă a vânzărilor cu 62 și, respectiv, 61 mii unități comercializate pe parcursul anului 2018. Toyota Prius plug-in hybrid a pierdut, însă, teren pe parcursul anului 2018, fiind comercializate în total circa 47 mii unități la nivel global, sau cu circa 5 mii unități mai puțin comparativ cu 2017.
Printre cele 10 cele mai solocitate hibride alimentate de la priză și disponibile pe piața europeană se mai enumeră modele precum Mitsubishi Outlander PHEV, cu 41 mii unități vândute în 2018, și Volvo XC60 cu 21 mii unități comercializate la nivel global.
0
2,258
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!