BMW a publicat primul teaser cu viitoarea Seria 2 Gran Coupe și a anunțat data premierei

BMW pregătește un rival pentru noul Mercedes-Benz CLA. Modelul va purta denumirea Seria 2 Gran va fi prezentat în toamna acestui an. Totodată, bavarezii au publicat și prima imagine de teasing cu noul model.

BMW Seria 2 Gran Coupe va avea la bază platforma UKL, preluată de la modelele X1 și X2, care va sta și la baza viitorului hatchback Seria 1. Noul coupe cu 4 uși va avea un design inspirat de la cele mai noi modele din gamă, precum coupe-ul Seria 8 și noua generație a sedanului Seria 3, cu blocuri optice spate asemănătoare.
Anterior surse din interiorul companiei anunțau, că viitorul model va primi și o versiune dezvoltată de diviziunea M, ce va avea sub capotă unitatea turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, preluată de la coupe-ul actual M2. Motorul livrează 370 CP și 465 Nm. Versiunile standard, însă, vor prelua motorizările modelelor dezvoltate pe baza platformei UKL, precum unitățile pe benzină și motorină de 2.0 litri cu 4 cilindri, dar și unitatea de 1.5 litri cu 3 cilindri.

Premiera publică a noului BMW Seria 2 Gran Coupe va avea loc la Salonul Auto de la Los-Angeles în luna noiembrie a acestui an, iar startul vânzărilor va fi dat în prima jumătate a anului viitor.
0
1,796
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!