Efectul Polestar 2? Tesla a redus preţul lui Model 3 până la 35 mii dolari, dar îl va vinde exclusiv online

Încă de la anunţarea lui Model 3, Tesla pretindea că acesta va avea un preţ de start de 35 mii USD, fiind astfel cel mai accesibil model din gama sa, dar şi printre cele mai accesibile şi dorite electromobile din lumea auto. Doar că realitatea primului an de producţie a adus un preţ ceva mai mare pentru acest model, cam de 42,900 dolari în majoritatea statelor americane.
După ce cei de la Volvo au anunţat lansarea lui Polestar 2, creat special să concureze cu Tesla Model 3, la un preţ de pornire de 39,900 euro pe majoritatea pieţelor şi disponibil doar în vânzări online, fără vreun showroom fizic, americanii au făcut un anunţ important care-l vizează şi pe Model 3. Preţul de start pentru Tesla Model 3 va fi redus până la preţul de 35,000 dolari SUA, promis iniţial, iar odată cu asta modelul va trece în următoarele luni doar la vânzări online, această mecanică de vânzări permiţând reducerea preţului.

Mai mult ca atât, Tesla a anunţat că va închide în viitorul apropiat o mare parte din magazinele sale fizice, pentru a trece treptat toată gama doar la vânzări online. Vă amintim că Tesla a fost cea care a experimentat prima cu vânzările online în acest fel, iar reţeaua sa de magazine e deţinută chiar de compania-mamă peste tot în lume, fără a implica distribuitori şi dealeri, cum se întâmplă la alte mărci.

Versiunea de 35 mii dolari a lui Tesla Model 3 va fi, însă, simplificată faţă de ceea ce se vinde acum, având o autonomie mai mică şi un nou interior. Rămâne să vedem care vor fi caracteristicile exacte ale acesteia, dar e cert faptul că-n prezent concurenţa în acest segment a devenit tot mai dură şi are perspective de a se intensifica şi mai mult.
0
1,967
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!