Experimentele cu designul continuă: Hyundai prezintă noua generație Sonata

Hyundai a prezentat la un eveniment dedicat noua generație a sedanului Sonata. Inițial noua generație a modelului a fost prezentată în versiunile destinate pieței din Coreea de Sud, iar ulterior va fi dezvăluită și versiunea globală care, însă, ar putea avea modificări minime cât în materie de design, atât și la nivel de substrat tehnic.
Cea de-a opta generație Hyundai Sonata a fost mărită în dimensiuni și a beneficiat de o serie de modificări tehnice, iar totodată are și un preț mai piperat. Dacă generația anterioară avea în Coreea de Sud un preț de pornire de 16 900 euro, atunci noua generație va costa cel puțin 19 mii euro.
Noua Sonata este construită pe o platformă absolut nouă, care permite utilizarea mai multor tipuri de propulsie. Astfel, noul sedan este disponibil cu benzinarul aspirat natural de 2.0 litri cu 160 Cp și 196 Nm la activ, și o versiune alimentată cu gaz natural lichefiat a acestuia, care livrează 146 CP și 191 Nm. Lista motorizărilor include noua unitate turboaspirată 1.6 T-GDI – motorul este unul absolut nou în gama celor de la Hyundai (a nu se confunda cu vechea unitate turboaspirată cu aceeași capacitate cilindrică, disponibilă, de exemplu, pentru Tucson). Motorul face parte din seria SmartStream și pe lângă turbocompresor vine cu sistem de injecție directă. Noua unitate este capabilă să livreze 180 CP, cam tot atât cât livrează și predecesorul, însă acesta este acum cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, în locul celei robotizate cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj.
Versiunile de top Hyundai Sonata vor dispune de propulsie hibridă. Aceste modele combină unitatea aspirată natural de 2.0 litri cu un motor electric. Sud-coreenii nu au oferit prea multe informații despre caracteristicile tehnice ale noului sedan hibrid, însă au specificat că acesta indică un consum mediu de combustibil cu până la 10% mai mic, comparativ cu predecesorul. O noutate curioasă este bateria solară integrată în acoperișul versiunii hibride (!) – pe timp de soare aceasta este capabilă să alimenteze bateria situată în podeaua Sonata Hybrid și să extindă, astfel, autonomia în regim electric. Specialiștii Hyundai au estimat, că grație energiei solare, Sonata va putea parcurge circa 1300 km... anual.
La interior Sonata va putea fi echipată cu cadrane de bord digitale cu un ecran de 12.3 inch, iar consola centrală va fi dominată de ecranul tactil de 8 inch al sistemului multimedia. Standard Sonata este echipată cu sistem de climatizare manual, iar cel automatizat cu două zone este disponibil opțional. Scaunele față pe lângă încălzire pot dispune de un sistem de ventilare, iar versiunile de top Inspiration vor răsfăța pasagerii cu pielea fină Nappa și sistem audio BOSE cu 12 difuzoare.
Hyundai a dat startul producției noii generații Sonata în Coreea de Sud. Primele unități vor fi livrate pe piața locală la sfârșitul acestei luni. Pe piața americană Sonata va debuta în vara acestui an, iar în luna august va avea loc lansarea pe piața din Rusia, ceea ce înseamnă că la scurt timp sedanurile vor veni și în Republica Moldova.
1
2,078
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!