GENEVA 2019: Facelift pentru hibridele compacte cu cea mai bună ţinută de drum – Kia Niro Hybrid şi Niro Plug-in Hybrid

Kia Niro Hybrid & Niro Plug-in Hybrid au fost lansate în anul 2016 şi s-au bucurat de un succes admirabil, reuşind să se vândă în 270,000 exemplare la nivel global, dintre care 100,000 exemplare au fost vândute în Europa. Tocmai de asta, acum, când a venit momentul unei împrospătări de mijloc de carieră, coreenii au ales salonul auto de la Geneva pentru a prezenta facelit-ul lui Niro.
Împrospătările de design ale celor două versiuni le aliniază la stilul mai noii versiuni electrice e-Niro. Interiorul a primit o actualizare consistentă, menit să-i sporească esenţial percepţia de calitate. În habitaclu apare şi un display mare de 10.25 inch pentru sistemul multimedia, disponibil opţional. Cadranele digitale de bord, însă, sunt oferite standard.
Substratul tehnic a rămas neschimbat, cele două modele Kia mândrindu-se în continuare cu suspensie spate independentă multilink – o adevărată raritate în segmentul modelelor compacte hibride, care preferă să facă uz de bară de torsiune pe puntea posterioară. Datorită acestei construcţii a suspensiei spate, coreenii îşi cataloghează cele două modele drept cele mai manevrabile compacte hibride de pe piaţă.
Modelele mai dispun de o altă raritate tehnică pentru acest segment – o cutie automată cu dublu ambreiaj. Cât priveşte tehnolgia sistemelor de propulsie – versiunea hibrid a lui Niro are o baterie de 1.56 kWh, în timp ce cea plug-in are o baterie de 8.9 kWh, cu care poate atinge o autonomie pur electrică de 49 km în viaţa reală, înainte ca motorul pe benzină de 1.6 litri să se includă şi să transforme maşina într-un hibrid obişnuit.
0
319
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!