Fisker pregătește un rival accesibil pentru Tesla Model Y

Compania americană Fisker a pregătit un rival pentru noul SUV electric compact Tesla Model Y. Deși în spațiul web a fost publicată doar o schiță cu viitorul model, compania americană a organizat o prezentare pentru un număr restrâns de persoane, mai departe de ochii publicului. La moment nu se cunoaște, însă, nici denumirea viitorului model.

Cei de la Fisker declară că producția de serie a noului SUV electric va începe în cea de-a doua jumătate a anului 2021. Modelul va fi și primul din cele 3 modele electrice accesibile, planificate de Fisker. Prețul electromobilului nu va depăși 40 mii dolari americani.
Potrivit informațiilor preliminare, SUV-ul electric va dispune de tracțiune integrală, cu două motoare electrice, situate pe cele două punți. Motoarele vor fi alimentate de la un set de baterii cu o capacitate de peste 80 kWh, ce vor fi capabile să-i asigure SUV-ului o autonomie de circa 480 km în condiții de exploatare reală.

Totodată, americanii au amânat startul producției sedanului EMotion. Producția electromobilului urma să înceapă până la finele anului curent, însă acum americanii declară că acesta va fi lansat mai târziu de cele 3 modele accesibile. De menționat, că compania americană nu a identificat încă o uzină pentru producția propriilor modele.
0
1,688
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!