GENEVA 2019: BMW prezintă cele mai noi versiuni plug-in hybrid din gama sa

Bavarezii prezintă la Salonul Auto de la Geneva cele mai recente și cele mai eficiente versiuni plug-in hybrid a noilor Seria 3, Seria 7 facelift și X5. Să le descoperim pe rând, deci!
Noua generație Seria 3 a fost dezvăluită cu doar câteva luni mai devreme, iar la scurt timp după prezentare și-a făcut apariția și versiunea electrificată a sedanului bavarez. BMW 330e are la bază un benzinar de 2.0 litri acompaniat de un propulsor electric. Puterea totală a sistemului de propulsie constituie 252 CP iar cuplul maxim atinge 420 Nm.
Grație funcției XtraBoost puterea maximă poate fi mărită până la 293 CP când este solicitată o accelerație mai rapidă. Astfel, sedanul hibrid atinge viteza de 100 km/h în doar 6 secunde, viteza maximă fiind limitată la 230 km/h. Consumul mediu mixt indicat de 330e nu va depăși 1.7 litri, iar bateria de 12 kWh poate asigura sedanul cu o autonomie de până la 60 km în regim 100% electric.
Nava amiral Seria 7 o dată cu facelift-ul de mijloc de carieră s-a ales cu un sistem de propulsie cu totul nou, care un pic mai devreme a fost anunțat și pentru SUV-ul X5 de generație nouă. Așadar, dacă până acum hibridele Seria 7 aveau la bază un benzinar de 2.0 litri, acum acestea dispun de un propulsor de 3.0 litri.
În tandem cu motorul electric, sistemul este capabil de 394 CP și 600 Nm, atât în cazul sedanului, cât și în cazul SUV-ului. Însă, dacă X5 este disponibil într-o singură versiune plug-in hybrid cu tracțiune integrală xDrive, atunci nava amiral va oferi clienților 3 versiuni la alegere.
Versiunea „incipientă” BMW 745e are la bază sistemul de propulsie hibrid, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Versiunea 745Le are la bază același sistem, dar vine cu un ampatament mărit, iar versiunea 745Le xDrive mai dispune și de sistemul de tracțiune integrală.
În dependență de versiune, BMW Seria 7 și BMW X5 indică un consum mediu mixt cuprins între 2.1 și 2.3 litri, iar autonomia în regim 100% electric variază între 50 și 60 km.
0
366
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!