GENEVA 2019: Mazda prezintă în premieră mondială un crossover absolut nou!

Mazda prezintă în premieră mondială noul său crossover compact – CX-30. Nu, dragilor, nu e o greșeală de tipar, iar crossover-ul prezentat nu este o nouă generație a compactei CX-3, ci un model absolut nou în gama niponilor! Noua Mazda CX-30 se va situa, astfel, între modelele CX-3 și CX-5.
Noua Mazda CX-30 adoptă limbajul de design KODO, lansat de niponi cu câțiva ani mai devreme, și îl dezvoltă ușor cu mici actualizări la nivel de detalii, precum faruruile, calandrul și blocurile optice spate. La interior și-a făcut loc o planșă de bord la fel de stilată și minimalistă, precum în cazul noii generații Mazda3. Comparativ cu noua generație a hatchback-ului, CX-30 are o gardă la sol cu 25 mm mai mare și promite să ofere mai mult spațiu pasagerilor, dar și un portbagaj mai voluminos.
Niponii nu au dezvăluit prea multe informații despre substratul tehnic al noului crossover. Cert este că sub capota Mazda CX-3 se vor situa cele mai noi unități din gama Skyactiv. Cel mai probabil, noul CX-30 va dispune de motorizări similare celor de pe noua Mazda3, ceea ce înseamnă că sub capotă se vor regăsi benzinare de 1.5, 2.0 și 2.5 litri. Pe piața europeană va fi disponibilă și unitatea pe motorină, de 1.8 litri.
0
2,778
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!