GENEVA 2019 (REPORTAJ VIDEO): Premierele Skoda de la Geneva

Skoda a pregătit un set de premiere extrem de importante pentru Salonul Auto de la Geneva din acest an. Producătorul ceh prezintă în premieră publică viitoarele bestseller-e Scala și KAMIQ, iar conceptul Vision iV prefațează tehnologiile, care vor sta la baza viitoarelor modele electrificate din gama producătorului din Mlada Boleslav.
Premiera noii Skoda Scala a avut loc la finele anului trecut. Pe viu, însă, modelul poate fi savurat în premieră la Geneva în aceste zile. Scala va intra puternic în segmentul hatchback-urilor compacte pe piața europeană peste câteva luni. Skoda Scala va fi disponibilă în 3 versiuni pe benzină, cu putere cuprinsă între 95 și 150 CP pentru varianta de top. Nu va lipsi nici versiunea diesel, prezentată de propulsorul 1.6 TDI cu 115 CP și 250 Nm la activ. Motoarele se cuplează la cutia manuală cu 6 rapoarte, sau una automată cu 7 rapoarte, disponibilă opțional. La finele acestui an cehii vor lansa și o versiune cu gaz natural comprimat, cu propulsor de 1.5 litri cu 90 CP și 145 Nm.
O altă premieră importantă la standul Skoda este noul și cel mai compact crossover din gama cehilor – KAMIQ. Crossover-ul urban adoptă direcția de design inspirată de KODIAQ la începutul ofensivei cehilor în segmentul SUV-urilor. Substratul tehnic este comun cu cel al hatchback-ului Scala, motorizările fiind preluate în totalitate, inclusiv propulsorul cu gaz natural comprimat, care își va face apariția pe piață mai târziu în acest an.
Tot la Geneva marchează premiera publică și conceptul Vision iV, unul de importanță enormă, atât pentru cehi, cât și pentru fanii mărcii. Vision iV este primul model al producătorului din Mlada Boleslav dezvoltat pe baza platformei MEB din cadrul grupului Volkswagen, create special pentru electromobile. Conceptul Skoda Vision iV are la bază două motoare electrice, situate pe cele două punți, alimentate de la un set de baterii, capabile să-i asigure modelului o autonomie de până la 500 km.
Mai multe informații despre toate premierele Skoda de la Salonul Auto de la Geneva din acest an vă invităm să aflați din reportajul video de mai jos.
0
2,240
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!