GENEVA 2019: Renault prezintă noua generație a compactei Clio

Renault a venit la salonul auto de la Geneva cu noua generaţie a unuia din cele mai importante modele din gama sa – Clio. Zicem importante pentru că modelul ăsta, din cei 28 de ani de existenţă, spre exemplu, a fost cel mai bine vândut model în Franţa vreme de 21 de ani, stând pe prima poziţie neîntrerupt din 2011 încoace.
Noua generaţie Clio se laudă cu un interior plin de aer hi-tech, cu cadrane digitale de bord şi un display central uriaş de 9.3 inch, care domină planşa de bord. Acesta este și cel mai mare ecran multimedia instalat la bordul unui Renault.
O adevărată revoluție are loc sub capota noii generații Renault Clio. Propulsorul de 0.9 litri cu 3 cilindri va fi înlocuit cu unul nou, de 1.0 litri, cu trei cilindri, disponibil atât în versiuni aspirate natural, cât și versiuni turboaspirate. În varianta aspirată natural, benzinarul va fi oferit în două versiuni de putere: de 65 și, respectiv, 75 CP. În ambele cazuri motorul se va cupla doar la cutia manuală cu 5 rapoarte. Versiunea turboaspirată a celuiași propulsor va avea la activ 100 CP și 160 Nm. Motorul se va cupla standard la aceeași cutie manuală cu 5 rapoarte sau, în premieră pentru Clio, la cutia automată cu raport continuu variabil, denumită X-tronic.
Versiunea de top va avea sub capotă unitatea TCe de 1.3 litri cu 130 CP și 240 Nm la activ, cuplată la cutia robotizată EDC cu dublu ambreiaj. Motorul, dezvoltat în parteneriat cu cei de la Daimler, vine să înlocuiască vechea unitate de 1.2 litri, care dezvolta 120 CP.
Clienții ce vor opta pentru propulsoare pe motorină vor avea de ales dintre cele două versiuni a unității deja cunoscute, dar adaptate la noile norme ecologice, 1.5 dCi: 85 CP și 220 Nm, sau 115 CP și 260 Nm.

Începând cu anul viitor Clio va mai dispune și de o versiune hibridă, botezată de francezi E-Tech, cu benzinar de 1.6 litri sub capotă.
0
2,134
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!