GENEVA 2019: versiunea de performanță Volkswagen T-Roc R se dezvăluie în premieră

Volkswagen prezintă în premieră publică versiunea bestială a crossover-ului său compact – T-Roc R. Modelul german vine cu un surplus de putere sub capotă și un aspect exterior extrem de agresiv. Să vedem, deci, cu ce ne uimește noul reprezentant al familiei de performanță R.
Volkswagen T-Roc R debutează cu un aspect exterior modificat, care să accentueze caracterul sportiv al crossover-ului compact, comparativ cu versiunile standard. Exteriorul este condimentat cu o bară de protecție față cu incizii de aer imense, un difuzor integrat în bara de protecție spate cu două terminații duble a sistemului de evacuare. Standard crossover-ul este echipat cu jante din aliaj de 18 inch cu design special, iar contra plată sunt disponibile jantele de 19 inch.
Cele mai interesante noutăți sunt aduse de substratul tehnic, preluat de la modelul Golf R. Sub capota noului T-Roc R este situată unitatea turboaspirată pe benzină, 2.0 TSI, capabilă să livreze 300 CP și un cuplu imens de 400 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4Motion.
Grație substratului tehnic generos, crossover-ul compact este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 4.9 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h.

Garda la sol a fost micșorată cu 20 mm, iar amortizoarele standard au fost înlocuite cu unele mai rigide. La dispoziția șoferului va fi pus sistemul Launch Control, pe când sistemul de stabilizare poate fi deconectat în totalitate. Opțional T-Roc R va putea beneficia de suspensie adaptivă și sistem de evacuare Akrapovic.
Startul vânzărilor pentru noul T-Roc R va fi dat în Europa în toamna acestui an. Tot atunci vor fi anunțate și prețurile pentru noul model.
0
1,823
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!