Hibrid şi pe gaz, în lumea autobuzelor: noul Mercedes-Benz Citaro NGT hybrid

Mercedes-Benz are de multă vreme versiuni propulsate pe bază de gaz natural comprimat a autobuzului său urban Citaro, acestea fiind livrate în mai multe oraşe civilizate ale lumii, cu politici raţionale de transport urban. În acelaşi timp, de aproape un an germanii au deja şi o versiune cu propulsie pur electrică a lui Citaro, pe care au început-o a livra în primele oraşe, precum Hamburg.
Acum, însă, germanii îşi pun la treabă expertiza din aceste două sisteme de propulsie pentru a crea unul singur: un autobuz hybrid cu propulsie pe baz. Practic, noul Citaro NGT hybrid a fost dezvoltat pe baza lui Citaro NGT, adăugându-i-se un electromotor şi o baterie, precum şi un modul de control al sistemului hibrid astfel format. Beneficiile sunt uriaşe – costuri mult mai mici în comparaţie cu un Citaro 100% electric, eficienţă cu cca 8.5% mai bună decât un Citaro NGT şi emisii reale aproape neutre datorită specificului de ardere a gazului natural comprimat, în tandem cu un sistem de propulsie hibridă.
Aşa că visul taxiştilor moldoveni, care-şi pun la gaz Priusurile hibride, nu mai merită a fi luat în râs. O asemenea combinaţie se dovedeşte a fi extrem de interesantă şi la case mai mari, dar şi în domenii mai largi, precum transportul public urban de autobuze. Ce spuneţi de asta?
0
1,859
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!