INP a dat startul operațiunii „Girofar”. Aflați care este scopul acesteia

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a anunțat startul operațiunii „Girofar”. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială INP în rețeaua de socializare Facebook în după-amiaza zilei de ieri, 19 martie. Scopul operațiunii este prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu regim prioritar de circulație și disciplinarea șoferilor și pietonilor.
Operațiunea a demarat la 19 martie și va dura 3 zile, timp în care inspectorii de patrulare vor monitoriza vehiculele cu regim prioritar de circulație pe drumurile țării și comportamentul celorlalți participanți la trafic. Astfel, șoferii și pietonii ce nu vor acorda prioritate vehiculelor cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune vor fi sancționați conform legislației în vigoare, ce prevede amenzi de la 750 la 900 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.
Pe parcursul zilei de ieri, la doar câteva ore de la startul operațiunii „Girofar”, angajații INP au sancționat circa 20 șoferi ce nu au acordat prioritate vehiculelor cu regim prioritar de circulație. Pe lângă șoferi, au fost depistați și pietoni care au creat dificultăți pentru deplasarea vehiculelor cu regim prioritar de circulație, punându-și propria viață în pericol, cele mai multe încălcări fiind depistate pe trecerile de pietoni.
0
1,627
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!