KIA prezintă conceptul unui nou crossover compact global

KIA pregătește un nou crossover compact pentru piața globală – la Seul a fost prezentat conceptul SP Signature, apropiat la maxim de versiunea de serie a viitorului model. Noul model va avea dimensiuni similare cu Hyundai Creta și va putea fi achiziționat inclusiv și în Europa.
Anterior sud-coreenii au lansat modele precum Niro și KX3, însă primul a pus accentul pe tehnologiile electrice, fiind mai mult o interpretare a modelului Hyundai Ioniq, pe când cel de-al doilea a fost dedicat doar pieței din China. Noul model, derivat din conceptul SP Signature vine să completeze gama de crossover-e KIA la nivel global, însă.

Sud-coreenii nu au dezvăluit informații despre substratul tehnic al conceptului. Cel mai probabil viitorul model va avea la bază noua platformă tehnică a viitoarei generații Hyundai Creta. Suspensia independentă spate sugerează că modelul va fi disponibil inclusiv și cu tracțiune integrală, însă, fără îndoială, versiunile incipiente vor avea sistem de tracțiune doar pe puntea față. Lista motorizărilor va include motoare turboaspirate pe benzină și motorină de 1.6 litri, iar ulterior și-ar putea face apariția și o versiune cu propulsie hibridă.
Premiera crossover-ului de serie va avea loc în cea de-a doua jumătate a acestui an. Potrivit informațiilor neoficiale distribuite de presa internațională, noul model va fi numit KIA Tusker. Prima piață unde va fi lansat crossover-ul va fi cea din India, după care acesta va putea fi achiziționat în SUA, Coreea de Sud și Europa. Presa rusă anticipează, că noul Tusker va fi lansat și în Rusia, iar asta înseamnă că la scurt timp acesta își va face apariția și în țara noastră.
0
1,927
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!