Land Rover Discovery modificat de SVO pornește într-o expediție în Africa cu o misiune extrem de importantă

Astăzi în Marea Britanie ia startul expediția umanitară către continentul african: 3 cercetători a Universității din Oxford vor porni într-o expediție cu o durată de 8 săptămâni la bordul unui Land Rover Discovery cu modificări speciale adaptate de divizia Special Vehicle Operations (SVO) a producătorului britanic.
Cei trei cercetători vor parcurge peste 6300 km în cadrul proectului Mobile Malaria, și vor vizita țări precum Namibia, Zambia, Tanzania și Kenya, în care sunt înregistrate 90% din totalul cazurilor de malarie. Deși pe parcursul ultimilor ani numărul infecțiilor de malarie au scăzut cu aproape 50%, savanții britanici vor aplica metode noi de tratament și prevenire a infecției. Afară de aceasta, savanții vor cerceta rezistența paraziților transmițători de malarie la insecticide.
Cercetătorii vor fi acompaniați de un exemplar special Land Rover Discovery, pregătit de divizia SVO. Specialiștii britanici nu au introdus modificări la nivel de substrat tehnic, însă au dotat SUV-ul cu un set de echipamente necesare, precum o tentă pliabilă, troliu, lumini LED adiționale pe acoperiș și un compartiment de depozitare special amenajat pentru aparatele științifice și un congelator pentru păstrarea probelor științifice.
Pe lângă automobilul special, Land Rover mai are rolul de finanțator al expediției științifice.
0
1,552
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!