Opel revine în Rusia, însă americanii nu permit comercializarea unor modele

Soarta şi evoluţia celor de la Opel părea uneori neînţeleasă şi când erau parte a grupului General Motors, dar a devenit şi mai deocheată de când aceştia sunt parte a grupului PSA Peugeot-Citroen.
În anul 2015, fiind încă parte a General Motors, Opel a anunţat că se retrage din Rusia. Motivul a fost regimul de taxare din Rusia, care descuraja importurile şi încuraja producţia locală, iar Opel, neavând o uzină locală, şi totodată perspective sumbre pentru Chevrolet, a decis că e mai logic să se retragă cu totul din Rusia decât să învestească într-o nouă uzină.

Grupul PSA, însă, proprietarul actual Opel, are de multă vreme o uzină în Rusia, ceea ce înseamnă că şi producţia modelelor Opel ar putea fi organizată mult mai uşor, mai ales că multe din modelele noi se bazează pe platformele PSA.

Şi aici vine încă un fapt curios. Atunci când au apărut primele zvonuri despre revenirea Opel în Rusia, s-au găsit o mulţime de entizuaşti, care aşteptau cu nerăbdare modelele pasionale ale celor de la Opel, precum Insignia GSi, sau chiar şi versiunile obişnuite a Insigniei. Însă, n-a fost să fie. Americanii nu permit. În momentul vânzării mărcii Opel, General Motors le-a interzis francezilor să vândă vreodată în Rusia modele create pe platforme ale General Motors. Asta înseamnă că astăzi Opel îşi poate face intrarea în Rusia doar cu modele create pe platforme Peugeot-Citroen – Grandland X, Zafira Life şi Vivaro. Crossland X a fost exclus pentru că e cam prea mic pentru gusturile ruşilor. Dar, în viitorul apropiat francezii promit noi modele Opel pe piaţa Rusiei.

Sincer, noi credem că francezilor le va fi greu să aibă rezultate promiţătoare în Rusia cu această gamă de modele Opel, decât dacă vor reuşi să asigure nişte preţuri extraordinare datorită producţiei locale. Corporatiştii PSA, desigur, vin şi cu nişte exemple pompoase de succes recent, când Opel s-a lansat pentru prima dată în Maroc, Africa de Sud, Liban şi Tunisia, cu o producţie locală în Namibia, dar rămâne să vedem cât de relevante vor fi aceste exemple de succes african în faţa noilor provocări Opel din Rusia.
0
1,597
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!