SEAT capătă independență în cadrul Volkswagen Group: undă verde pentru 6 electromobile și hibride

La conferința anuală SEAT a raportat succesele atinse pe parcursul anului 2018. Anul trecut a devenit cel mai de succes an din istoria companiei spaniole, cu cifre record de vânzări și venituri. Totodată, SEAT capătă tot mai multă independență în cadrul Volkswagen Group și are undă verde pentru dezvoltarea propriilor modele electrice.
La conferința anuală oficialii SEAT au relatat despre succesele atinse pe parcursul anului trecut. În 2018 spaniolii au înregistrat un profit record de 294 milioane euro, pe când cifra de afaceri a atins 10 miliarde euro. Per total, în 2018 SEAT a comercializat la nivel global 571 600 automobile.
Succesele spaniolilor a determinat șefia Volkswagen Group de a oferi brandului SEAT mai multă independență în cadrul concernului. Astfel, SEAT are permisiunea șefilor germani de a dezvolta o nouă platformă tehnică de dimensiuni compacte (una mai mică decât noua platformă MEB) pentru electromobile accesibile cu un preț de pornire de până la 20 mii euro.
Pe parcursul următorilor ani spaniolii vor dezvolta 6 electromobile și hibride, iar primul model din noua serie va deveni noul Cupra Formentor, prezentat în urmă cu câteva luni. SUV-ul conceptual va merge în producția de serie fără modificări majore, păstrându-și substratul tehnic hibrid. Amintim că noul Cupra Formentor este un automobil original, dezvoltat exclusiv cu forțele companiei spaniole, și are la bază un motor cu combustie internă acompaniat de unul electric cu o putere totală de 245 CP.
0
1,615
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!