SUV-ul coupe accesibil Renault Arkana debutează în Coreea de Sud ca Samsung XM3 Inspire

Primul SUV coupe al francezilor se pregătește să cucerească piața auto mondială. Noul model se lansează în aceste zile în premieră în Coreea de Sud, unde automobilele franceze sunt comercializate cu brandul Samsung.
Brandul auto Samsung Motors a fost lansat în Coreea de Sud în 1994. Primul model al noului brand a fost sedanul SM520, dezvoltat în cooperare cu niponii de la Nissan, fiind, de fapt, un Nissan Maxima cu mici modificări de design și o nouă siglă. Criza economică din Asia de la începutul secolului XXI a lovit dur noul brand, acesta fiind preluat ulterior de francezii de la Renault. Noua companie a primit denumirea Renault Samsung Motors, însă automobilele franceze comercializate în Coreea de Sud și-au păstrat sigla.
Renaul Arkana se lansează în Coreea de Sud cu denumirea Samsung XM3 Inspire deocamdată, însă, în calitate de concept. Precum și anterior, oficialii companiei nu au publicat imagini cu interiorul noului SUV coupe și au evitat să ofere informații despre substratul tehnic. Samsung XM3 dispune și de elemente originale pe caroserie, precum barele de protecție și inserții, dar și semnătura blocurilor optice LED spate.
Sub capota versiunii de serie Samsung XM3 Inspire se va situa unitatea turbodiesel 1.5 dCi cu 90 CP la activ – motorizările diesel sunt încă extrem de solicitate pe piața respectivă. Producția XM3 Inspire va avea loc la uzina Renault Samsung din orașul Busan, însă startul producției este planificat pentru primele luni ale anului viitor.
0
4,915
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!