Sărbătoare la Nissan! Electromobilul Leaf atinge numărul de 400 mii unități comercializate

Nissan Leaf menține titlul de cel mai bine vândut electromobil, stabilind un nou record de vânzări de 400 mii unități comercializate din momentul lansării primei generații în 2010.

Anunțul a fost făcut de către oficialii Nissan în urmă cu câteva ore. Niponii estimează că din momentul lansării, toate electromobilele Leaf comercializate până în prezent au parcurs cumulativ circa 10 miliarde kilometri, iar anual electromobilul economisește 3,8 milioane de barili de petrol.
În prezent, aflat la cea de-a doua generație, Nissan Leaf este produs în trei țări ale lumii – Japonia, Marea Britanie și SUA. În 2018 Leaf a fost cel mai vândut electromobil pe Bătrânul Continent, fiind comercializat într-un număr de peste 40 mii unități, iar în Norvegia Leaf este și cel mai vândut model, chiar și în rândul vehiculelor echipate cu motoare convenționale cu combustie internă.

Nissan Leaf oferă standard un motor electric cu 150 CP la activ, alimentat de la o baterie de 40 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie de circa 245 km. La începutul acestui an a fost lansată noua versiune Leaf 3.Zero e+, ce a adus un electromotor cu o putere mărită până la 214 CP și un set de baterii mai mare ce poate stoca energie suficientă pentru un parcurs de până la 382 km.
0
1,631
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!