Sistemul de frânare automată de urgență obligatoriu pentru toate automobilele în Europa din 2022

Uniunea Europeană va introduce noi standarde de siguranță obligatorii pentru toate automobilele noi produse începând cu anul 2022. Printre sistemele care nu vor trebui să lipsească de la bordul unui automobil nou produs în viitor, chiar și în versiunile incipiente, se enumeră sistemul automat de frânare de urgență și camera pentru marșarier.
Autoritățile Uniunii Europene a elaborat un acord în comun cu Organizația Națiunilor Unite (ONU), potrivit căruia mai multe sisteme de siguranță performante vor deveni obligatorii pentru toate echipările tuturor automobilelor noi, produse din 2022 și comercializate pe piața europeană. Lista tehnologiilor care nu vor lipsi din echipările automobilelor noi peste 3 ani include: sistemul de frânare automată urgentă (AEB), sistemul de menținere a benzii de circulație (Lane Keep Assist), cameră video de marșarier și/sau senzori de parcare spate, asistent pentru șofer la viteze mari, dar și un sistem care să prevină utilizarea telefonului mobil de către șofer în timpul mersului.
Pe lângă aceste sisteme, constructorii auto ar putea fi obligați să dezvolte un sistem de cutii negre, care să înregistreze întreg setul de date în cazul producerii accidentelor, pentru a facilita expertiza pentru stabilirea cauzei accidentului rutier.

Potrivit experților, introducerea obligatorie a acestor sisteme pentru toate automobilele noi, indiferent de nivel de echipare, va duce la salvarea a circa 25 mii vieți până în 2038. Totodată, includerea acestor modele ar putea acționa negativ asupra prețului final al automobilelor, mai ales a celor accesibile.
0
1,994
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!