Stragia Volkswagen: JETTA devine o marcă separată de automobile accesibile în China

Cu siguranţă că vă mai amintiţi de Volkswagen Jetta, modelul care a fost extrem de popular în Moldova şi care, încă mai e disponibil în generaţii mai noi pe unele pieţe ale lumii. Ceea ce ştiu foarte puţini e că în China a continuat mult timp producţia unei Jetta aproape identică celei care se vindea cu câteva decenii în urmă în Europa, fiind doar uşor modernizată şi ţintind spre segmentul de cumpători ce căutau ceva cu adevărat elementar.
Acum, însă Volkswagen a decis să transforme JETTA într-o marcă separată, pentru piaţa chineză, care va avea în gamă doar modele foarte accesibile. În prezent, zic cei de la VW, cam o treime din piaţa uriaşă a Chinei e ocupată de maşini super accesibile, iar această nişă uriaşă e acaparată aproape în întregime de mărci locale de automobile chinezeşti. Acum, şi germanii vor o bucată din această „plăcintă” savuroasă.
Marca JETTA a fost dezvoltată împreună cu partenerul local FAW şi v fi produsă local, în Chengdu, având la început în gamă un sedan şi două SUV-uri. În urma acestei mişcări strategice, marca Volkswagen se va putea poziţiona mai bine în China drept un soi de vârf al calităţii în segmentul mediu, în timp ce JETTA va fi marca, ce oferă maşini entry-level. Conform statisticilor, deşi piaţa chineză e uriaşă în volum absolut de vânzări, gradul de penetrare a automobilelor la nivel de ţară încă e relativ mic, în unele regiuni o maşină revenind la aproximativ 10 locuitori în acest moment. Prin urmare, mai este mult loc de creştere, loc de care vrea să profite acum grupul VW.
0
1,727
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!