Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Suzuki va lansa cel puțin două modele noi pe baza Toyota RAV4 și Toyota Corolla

21 Martie 2019 - 13:38
Redacţia PiataAuto.md
Suzuki și Toyota au anunțat un parteneriat de cooperare în primăvara anului trecut. Conform contractului, cele două companii nipone planifică să facă schimb de tehnologii pentru dezvoltarea unor noi modele, însă până acum companiile nu au specificat ce modele sunt vizate, iar de curând niponii au dezvăluit detalii noi despre cooperare.
Astfel, în urma negocierilor, Suzuki a primit oficial dreptul de a dezvolta modele noi pe baza tehnologiilor Toyota, în special pe baza noilor Toyota RAV4 și a break-ului Toyota Corolla Touring Sports. În cadrul parteneriatului, cei de la Suzuki nu doar vor utiliza tehnologiile dezvoltate de Toyota, ci vor comercializa „clonele” modelelor RAV4 și Corolla Touring Sports cu propria siglă. Mai mult decât atât, modelele respective vor fi produse la uzinele Toyota.

Viitorul SUV Suzuki creat pe baza Toyota RAV4 va fi oferit, cel puțin din start, doar cu sistemul de propulsie hibridă, ce combină benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu ciclu Atkinson cu un motor electric. Precum și în cazul proaspătului SUV Toyota, viitorul Suzuki va avea tracțiune pe puntea față, cea integrală fiind oferită opțional.
Pe lângă cele două modele, Suzuki a primit acces la tehnologia Toyota Hybrid System (THS), care va putea fi utilizată la dezvoltarea propriilor modele Suzuki. Deocamdată niponii nu au anunțat piețele-țintă, unde vor fi comercializate modelele Toyota cu sigla Suzuki.

În schimbul tehnologiilor, Suzuki va oferi suport major celor de la Toyota pe piața din India și piețele africane. Toyota va avea acces la tehnologiile și platformele modelelor Suzuki Ciaz, Ertiga, Baleno și Vitara lansând, cel mai probabil, modele proprii pe baza automobilelor Suzuki.
Pe lângă schimbul de tehnologii, cele două companii nipone urmează să dezvolte și să lanseze către anul 2022 un monovolum compact.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter