(VIDEO) Pe un aeroport din Franța un robot automatizat parchează automobilele în locul proprietarilor

Compania Stanley Robotics a construit o parcare inovativă pe aeroportul Sain-Exupery din orașul francez Lyon. Parcarea pentru 500 automobile, la care nu au acces șoferii și proprietarii automobilelor, este operată de un robot automatizat pe nume Stan. Noul robot este menit nu doar să economisească din timpul clienților aeroportului, dar și să eficientizeze la maxim modul de parcare a automobilelor. De menționat, că proiectul a fost testat anterior pe aeroportul din Paris, iar pe aeroportul din Lyon a avut loc lansarea comercială a acestuia.
Noua parcare din incinta aeroportului Saint-Exupery din Lyon este „administrată” concomitent de 4 roboți automatizați, capabili să deservească zilnic până la 200 automobile. Întreg procesul decurge în felul următor: clienții aeroportului parchează automobilele în unul dintre cele 12 locuri special amenajate și pleacă la check-in, iar automobilul este ulterior preluat de unul dintre cei 4 robiți Stan și transportat la parcarea specială cu o capacitate de până la 500 automobile. Serviciul va fi disponibil pentru toți doritorii în câteva săptămâni, iar prețul unui loc de parcare special constituie 56 euro pe săptămână.
Robotul de parcare a fost prezentat pentru prima dată de cei de la Stanley Robotics în 2017. Acesta dispune de un sistem de pilot automat, format dintr-un sistem de operare, cu mai multe camere de supraveghere și un lidar la bord. Robotul va transporta automobilul la locul de parcare, iar locul va fi ales ținând cont de data revenirii proprietarului. Astfel, la data revenirii proprietarului, automobilul acestuia va fi din nou depozitat în locul special amenajat, unde acesta a și lăsat automobilul până la plecare.
0
1,591
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!