Văzută pe viu: BMW Alpina B7 facelift, limuzina care te lasă fără cuvinte

Există maşini într-atât de impunătoare şi fascinante, încât te lasă imediat fără cuvinte. BMW Alpina B7 e una dintre ele.

BMW Seria 7, cea „normală” ieşită de pe porţile uzinei BMW, e deja un model somptuos, mai ales în versiunea sa împrospătată, cu noul design frontal. Dar cei de la ALPINA au un talent deosebit de a combina culorile şi graţia, astfel încât maşina rezultată să-ţi lipească ochii de ea.
Este şi cazul acestei ALPINA B7 facelift, pe care am cunoscut-o pe viu de curând la salonul auto de la Geneva. Cunoscătorii ştiu deja că modelele ALPINA pot avea doar două culori de bază – albastru şi verde, cu mai multe variaţii de nuanţe, iar aceste nuanţe sunt întotdeauna atât de speciale, încât te fac să înţelegi cât de mult contează o culoare exclusivistă, bine aleasă, pentru designul unei maşini. E aproape ca la un vin bun, când oenologul determină soarta licorii, dacă va fi ea una apreciată şi specială sau doar una banală.
Aşa că şi ALPINA B7 facelift a venit într-o nuanţă de albastru special la Geneva. Noile elemente de design, adaptate în ton cu faceliftul Seriei 7, au reuşit să-i confere maşinii mai multă agresivitate, fără a-i tăia din graţia necesară unei limuzine de talia asta.
La interior am descoperit bun gust cât cuprinde şi o lipsă totală de excese. O combinaţie de culori discrete, echipări generoase multimedia şi acustice, dar fără opulenţă strigătoare. Mai mult ca atât, modificările celor de la ALPINA s-au referit şi la interfaţa digitală a maşinii, cadranele de bord purtând nuanţa albastră specifică ALPINA, la fel ca şi unele compartimente din meniul sistemului multimedia.
Iar sub capotă se ascunde un deliciu şi mai mare. Motorul V8 biturbo de 4.4 litri, vrăjit niţel de cei de la ALPINA, dezvoltă acum 608 CP şi 800 Nm, numai bine cât să permită acestei limuzine să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde! Iar partea şi mai picantă e că viteza maximă a lui ALPINA B7 facelift nu e limitată electronic la 250 km/h, aşa că ea poate atinge neverosimila viteză de 330 km/h!

Fantastică! Alt calificativ nu i se potriveşte acestei limuzine!
0
6,401
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!