Aston Martin lansează versiunea de performanță DBS 59 dedicată succesului mărcii britanice la Le Mans

Aston Marting lansează o nouă ediție specială limitată DBS 59 dedicată succesului dublu al mărcii britanice la Le Mans. Seria limitată va enumera 24 unități Aston Martin DBS Superleggera, modificate de divizia Q by Aston Martin.
Ediția limitată este dedicată cursei de 24 ore de la Le Mans din 1959, când marca britanică a cucerit primele locuri de vârf cu bolizii de curse DBR1, unul dintre care a fost pilotat de renumitul Carroll Shelby. Ediția specială va enumera doar 24 unități, produse la comanda reprezentanței Aston Marting Cambridge.
Ediția DBS 59 se va distinge de coupe-urile de serie prin nuanța de verde Aston Martin Racing Green. Caroseria modelelor speciale a primit ornamente din fibră de carbon și elemente din bronz, precum grila radiatorului, inscripțiile "Superleggera", "Aston Martin" și etrierele sistemului de frânare. Pe eleronul static de la posterior este imprimat numărul șasiului bolidului original DBR1, participant la cursa din 1959.
Scaunele și materialele de la interior sunt tapisate cu piele fină și materiale inspirate de la bolizii de curse Aston Martin din secolul trecut, iar padelele pentru schimbarea vitezelor din spatele volanului sunt ornamentate cu nuanța de bronz. Pe parasolare a fost aplicată silueta modelului DBR1 și informații despre cursa din 20/21 iunie 1959, în care modelele britanice au parcurs în total 323 ture. Fiecare supercar din ediția specială are incluse replicile căștilor și mânușilor utilizate de piloți în cursa de la Le Mans.
Din punct de vedere tehnic, însă, supercar-urile DBS 59 sunt identice versiunilor de performanță disponibile standard. Coupe-urile sunt propulsate de benzinarul turboaspirat V12, de 5.2 litri, ce livrează 725 CP și 900 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte. Aston Martin DBS Superleggera accelerează până la 60 mile (97 km/h) în 3.4 secunde și poate atinge viteza maximă de 342 km/h.
0
1,494
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!