Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Buick prezintă primul electromobil din gamă, Velite 6, dezvoltat pe vechea platformă Chevrolet Lacetti

26 Aprilie 2019 - 12:57
Redacţia PiataAuto.md
În timp ce alți constructori auto investesc miliarde în dezvoltarea noilor platforme dedicate electromobilelor și hibrizilor, Buick lansează primul său electromobil dezvoltat pe baza... vechii platforme Chevrolet Lacetti! Noul electromobil poartă denumirea Velite 6 și debutează în premieră pe piața din China.
Piața chineză a devenit pentru constructorul american una de primă importanță – în prezent Buick înregistrează cele mai mari vânzări în China și SUA, însă diferența ca cantitate este imensă și între aceste două state, în țara asiatică fiind comercializate circa 1.5 milioane automobile Buick anual, pe când în SUA anual sunt vândute puțin peste 200 mii unități. În America modelele Buick în mare parte repetă modelele Opel, comercializate în Europa, cu mici actualizări de design, dar cu un substrat tehnic identic.
Pentru China, însă, americanii au dezvoltat mai multe modele, care nu ajung ulterior nici pe piața de acasă. Este și cazul noului electromobil Velite 6 EV: modelul debutează în China și, cel mai probabil, nu va părăsi hotarele țării asiatice, iar asta din cauza substratului tehnic relativ învechit, preluat de la Chevrolet Lacetti, care puțin probabil că s-ar conforma actualelor standarde de siguranță americane.
Buick Velite 6 a fost lansat mai devreme în China cu sistem de propulsie hibrid, iar acum cu un design identic dar propulsie 100% electrică debutează Velite 6 EV. Electromobilul este oferit doar în caroserie de tip break și are o lungime totală de 4,650 mm. Noul model are menirea de a înlocui modelul Chevrolet Volt în China, care a fost pensionat de curând, însă o parte din elementele tehnice de la acesta și-au făcut loc la bordul noului Velite 6.
Deși Buick este poziționat în China și SUA ca un brand superior pentru Chevrolet, ce pretinde la un nivel de confort și lux mai mare, platforma tehnică preluată de la Chevrolet Lacetti îi asigură un nivel inferior de tehnologii, echipări și confort, comparativ cu celelalte modele comercializate cu sigla Buick. Velite 6 EV este propulsat de un motor electric de 115 CP și 255 Nm, alimentat de la un set de baterii cu o capacitate totală de doar 35 kWh. Conform ciclului NEDC, electromobilul va putea parcurge până la 301 km, ceea ce înseamnă că în regim de exploatare real Velite 6 va avea o autonomie de circa 200 km. Electromobilul poate accelera până la 50 km/h în 4.4 secunde (potrivit datelor oficiale furnizate de producător) și are o viteză maximă de 150 km/h.
Prețul de pornire va oscila în China între 30 și 33 mii dolari, însă grație subsidiilor de stat, de care clienții chinezi vor putea beneficia doar până în luna iunie a acestui an, Buick Velite 6 EV în echiparea incipientă va putea fi achiziționat contra sumei de 24,600 dolari.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (21 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter