Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cel mai mare SUV din gama Volkswagen primește o siluetă coupe și un design restilizat: noul Teramont X

16 Aprilie 2019 - 09:32
Redacţia PiataAuto.md
În China debutează noua versiune a celui mai mare SUV din gama Volkswagen – noul Teramont X. Derivat din versiunea standard Teramont, noul model primește un ampatament mai mic, montanți spate puternic înclinați, o siluetă dinamică și actualizări chiar și la interior.
Noul Teramont X este întruchiparea de serie a conceptului de anul trecut Atlas Cross Sport și este protagonistul standului Volkswagen de la Salonul Auto de la Shanghai din acest an.
Contrar altor modele din segment, care se aleg cu o siluetă coupe, noul Teramont X se distinge de SUV-ul original nu doar printr-un posterior modificat, cu un hayon și blocuri optice spate modificate, ci și prin aspectul părții frontale, unde acesta a primit blocuri optice îngustate, o bară de protecție nouă și un calandru restilizat. În lungime Teramont X este mai scurt decât SUV-ul de bază cu 131 mm, având o lungime de 4,905 mm. Deși ampatamentul a rămas neschimbat – 2,980 mm, Teramont X va putea adăposti la interior până la 5 persoane, cel de-al treilea rând de scaune fiind eliminat de dragul siluetei mai dinamice.
Noul model se distinge de Teramont chiar și la interior – aici și-au făcut loc un volan nou și un nou bloc de comenzi tactile pentru sistemul de climatizare. Pentru Teramont X sunt disponibile cadranele de bord digitale prezentate de un ecran de 10.15 inch, și un sistem multimedia cu comenzi tactile de 9.2 inch. Opțional SUV-ul poate avea plafon panoramic.
Lista motorizărilor a fost preluată de la Teramont fără modificări – SUV-ul coupe poate avea sub capotă benzinarul turboaspirat, cu 4 cilindri, 2.0 TSI, în două versiuni: cu 186 sau 220 CP la activ. Versiunile de top vor fi dotate cu benzinarul turboaspirat V6, de 2.5 litri, ce livrează 299 CP. Motoarele se cuplează standard la cutia robotizată DSG, iar sistemul de tracțiune integrală 4Motion este disponibil doar opțional.
Inițial Teramont X va fi lansat pe piața din China în luna mai a acestui an, iar ulterior SUV-ul va debuta și pe piața americană, unde poartă denumirea Atlas. Versiunea americană va avea sub capotă unitatea aspirată natural VR6.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter