Compania elvețiană Innolith dezvoltă baterii noi care să asigure electromobilelor o autonomie de până la 1000 km

Compania elvețiană Innolith AG a anunțat dezvoltarea unor baterii de generație nouă pentru electromobile care, având dimensiuni compacte, ar putea stoca energie electrică suficientă pentru a asigura o autonomie de până la 1000 km. Lansarea comercială a bateriilor va avea loc pe parcursul următorilor ani, iar producătorul promite și un costuri de producere reduse, comparativ cu bateriile existente în prezent, ceea ce va avea un impact benefic asupra prețului final pentru electromobile.
Prima baterie gata de producția de serie Innolith va avea o densitate de 1000 Wh/kg și va fi capabilă să asigure o autonomie de până la 1000 km unui electromobil. Compania elvețiană declară, că la dezvoltarea bateriilor sale este utilizat electrolitul anorganic, ce aduce un risc mai mic de inflamare comparativ cu electrolitul organic utilizat pe scară largă în prezent. Afară de aceasta, Innolith folosește și materiale mai accesibile, ceea ce înseamnă un cost de producție mai mic, iar per rezultat, un preț mai accesibil pentru viitorul electromobil dotat cu noul tip de baterie. Cel puțin, teoretic.
Noua baterie vine, însă, și cu dezavantaje, precum durata de încărcare până la 100% mai mare decât în cazul bateriilor existente pe electromobile, însă Innolith precizează că pentru o autonomie medie de 400 km bateriile noi vor fi încărcate într-un timp similar bateriilor disponibile acum pe piață.

Innolith AG mai are nevoie de încă 3-5 ani pentru a putea lansa produsul pe piață. Ulterior, start-up-ul elvețian va oferi licență de producție tuturor companiilor interesate de noua tehnologie.
0
1,471
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!