Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Daimler oferă explicații despre apariția lui Kim Jong-Un la bordul limuzinei blindate S-Class Pullman

30 Aprilie 2019 - 11:57
Redacţia PiataAuto.md
Concernul german Daimler a fost nevoit să vină cu explicații pe marginea apariției dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un la bordul unei limuzine blindate Mercedes-Benz S-Class Pullman. Exportul automobilelor în Coreea de Nord este interzis de majoritatea statelor la nivel mondial, însă chiar și așa, dictatorul are în posesie o limuzină blindată exclusivă.
Exportul, inclusiv, a automobilelor, în Coreea de Nord este interzis prin sancțiunile impuse de ONU regimului dictatorial instaurat de Kim Jong-Un și predecesorii săi în peninsula coreeană. Totodată, la întrevederea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, dictatorul nord-coreean a venit la bordul unei limuzine blindate Mercedes-Benz S-Class Pullman, iar cortegiul acestuia a mai inclus o altă limuzină blindată de lux – Maybach 62 S.
Într-un interviu acordat publicației Associated Press, reprezentanții Daimler au declarat că nu au idee cum Kim Jong-Un ar putea intra în posesia unui Pullman blindat, iar asta pentru că concernul german nu întreține relații comerciale cu Coreea de Nord de mai bine de 15 ani, iar automobilele cu care dictatorul nord-coreean a apărut în public par a fi produse mai târziu de 2004.
Limuzinele respective sunt produse de divizia Guard, la uzina din Sindelfingen, doar în baza unei comenzi speciale, prețul unui exemplar fiind de peste un milion de euro. Probabilitatea achiziționării limuzinei pe piața second hand este de asemenea, exclusă, astfel încât reprezentanții Daimler au declarat că controlează chiar și comercializarea limuzinelor sale pe piața second hand.
Astfel, presa occidentală a distribuit opinii, potrivit cărora limuzinele blindate Mercedes-Benz S-Class Pullman și Maybach 62 S ar putea fi construite la comanda unor țări terțe, care ulterior ar fi transmis mașinile în posesia liderului nord-coreean, fără acordul celor de la Daimler, iar unul dintre statele care ar putea face acest lucru este chiar Federația Rusă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter