Din toamna acestui an prin Chișinău ar putea circula troleibuze de model nou

Din toamna acestui an pe străzile capitalei ar putea circula troleibuze de model nou – potrivit autorităților municipale, până la sfârșitul lunii septembrie curent, primăria va lansa primele două troleibuze articulate pe străzile din Chișinău.
Cele două troleibuze articulate noi, ce urmează să fie lansate în septembrie, vor fi asamblate la Chișinău, potrivit declarațiilor lui Ruslan Codreanu. Primarul general interimar a menționat, că noile unități de transport public va înlocui alte două unități de model vechi, uzate, de pe ruta cu numărul 22, și vor permite transportarea mai multor pasageri în orele de vârf. Totodată, noile unități de transport vor contribui la reducerea blocajelor de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.
Cele două troleibuze vor fi de model MAZ, iar asamblarea fiecărei unități va dura aproximativ câte două săptămâni. Pe lângă noile troleibuze articulate, RTEC planifică să asambleze și să lanseze alte 10 troleibuze clasice, dotate cu sistem de aer condiționat, cu o autonomie de până la 30 km.

În prezent în subordinea RTEC se enumeră 314 troleibuze, 202 dintre care sunt de tip nou, 30 pot circula autonom pe distanțe scurte, pe când alte 82 unități sunt de model vechi.
0
1,991
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!