Ford Mustang obține cel mai potent motor cu 4 cilindri din istorie - unitatea de 2.3 litri preluată de la Focus RS

Ford Focus RS a părăsit linia de asamblare acum un an, iar versiunea de performanță a noii generații nu se grăbește să-și facă apariția. O nouă viață, însă, a căpătat unitatea de propulsie a hot-hatch-ului, care și-a făcut loc sub capota coupe-ului legendar Ford Mustang.
Este vorba despre benzinarul Ecoboost 2.3, ce a fost disponibil și mai devreme pentru versiunile incipiente Mustang – specialiștii de la Ford Performance au dotat motorul cu un nou turbocompresor, preluat de la motoarele ce se instalau sub capotele Ford Focus RS. În consecință, benzinarul este capabil să dezvolte 335 CP și un cuplu maxim de 475 Nm, fiind cel mai potent propulsor cu 4 cilindri disponibil pentru Mustang vreodată. De menționat, că sub capota Focus RS, același propulsor avea la activ 350 CP și 475 Nm.
Clienții vor putea achiziționa coupe-urile dotate cu unitatea de propulsie modificată din cea de-a doua jumătate a acestui an – benzinarul a fost inclus în pachetul 2.3L High Performance, care prevede un set de stabilizatoare fortificate pe ambele punți, etriere cu 4 pistoane pentru sistemul de frânare, preluate de la Mustang GT cu motor V8) și un sistem de evacuare cu două terminații duble. Totodată, inginerii americani au resetat sistemele ABS, ESP și servodirecția. Motorul poate fi cuplat fie la cutia manuală cu 6 trepte, fie la cea automată cu 10 rapoarte.
La exterior Mustang 2.3L Hight Performance se va distinge printr-un eleron static de dimensiuni mici la posterior, calandru de culoare neagră, capacele oglinzilor exterioare și dungi decorative de culoare gri. Tradițional, nu vor lipsi siglele speciale cu denumirea modelului pe aripile față și pe planșa de bord.
Opțional americanii oferă pachetul EcoBoost Handling Package, menit să îmbunătățească manevrabilitatea coupe-ului și include amortizoarele adaptive și jantele din aliaj de 19 țoli încălțate în pneurile Pirelli P Zero Corsa de dimensiuni 265/40 R19.
0
2,685
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!