Ford a produs un milion de motoare la uzina din România

Ford a atins numărul de un milion motoare produse la uzina din Craiova. Uzina din România produce unitatea EcoBoost de 1.0 litri lansată cu 7 ani mai devreme.
Startul producției benzinarului turboaspirat de 1.0 litri la uzina din Craiova a fost dat în 2012. Timp de 7 ani, uzina din România a atins numărul de un milion unități produse. Unitatea jubiliară este destinată crossover-ului Ford Ecosport și este capabilă să livreze 125 CP. În prezent, circa 25% din toate automobilele comercializate de Ford în Europa au sub capotă benzinarul de 1.0 litri.
Unitatea de 1.0 litri EcoBoost este oferită cu mai multe modele din gama Ford, printre care noile Fiesta și Focus, crossover-ul Ecosport și utilitarele Turneo și Transit. Ulterior unitatea va sta la baza versiunilor hibride Turneo Custom și Transit Custom.
Uzina Ford din Craiova numără 1000 angajați. Pe lângă motorul 1.0 EcoBoost, în România mai are loc producția crossover-ului compact Ford EcoSport, iar ulterior aici va fi produs și un alt model compact, însă oficialii companiei nu dezvăluie detalii despre care model este vorba.
0
2,095
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!