Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Geely a dezvoltat un crossover cu siluetă coupe cu adevărat frumos pe baza Volvo XC40

18 Aprilie 2019 - 20:14
Redacţia PiataAuto.md
Volvo a trecut sub controlul Geely în 2010 – chinezii au achiziționat marca suedeză, ce aparținea atunci concernului Ford, contra sumei de 1.8 miliarde dolari. Sub controlul chinezilor Volvo a beneficiat de investiții consistente de miliarde de euro pentru dezvoltare, iar drept rezultat a lansat o gamă de modele absolut nouă, pe platforme noi, proiectate de specialiștii suedezi.
În prezent, Volvo dispune de două platforme modulare: SPA, ce stă la baza modelelor mai mari Volvo din seria 90 și 60, și noua CMA, care a debutat cu noul Volvo XC40 și care va sta la baza viitoarelor compacte suedeze. Între timp, tehnologiile dezvoltate de suedezi sunt preluate din plin de chinezi, fiind lansate branduri noi, precum Lynk&Co, însă o revoluție are loc și în gama de modele Geely – compania a pregătit un crossover absolut nou, cu siluetă coupe, ce utilizează cele mai noi tehnologii din dotarea Volvo, dar promite și un preț atractiv pe piață.
În China noul crossover poartă denumirea Geely Xingyue (nici nu ne imaginăm cum se pronunță), iar pe piața internațională acesta va fi cunoscut ca Geely FY11. Crossover-ul are la bază platforma modulară CMA și un substrat tehnic identic cu Volvo XC40, iar designul exterior al acestuia a fost gândit de Peter Horbury, designerul Volvo.
Versiunile incipiente Geely FY11 vor avea sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină de 1.5 litri, cu 3 cilindri, ce livrează 177 CP și se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Versiunile de top vor prelua unitatea pe benzină de 2.0 litri, cu 4 cilindri, Volvo Drive-E, în versiunea cu 238 CP la activ, cuplată la cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul de tracțiune integrală.
Chiar și în varianta de bază Geely FY11 va avea volanul și levierul cutiei de viteze îmbrăcate în piele, iar contra cost clienții vor putea opta pentru scaune tapisate cu piele fină. Sistemele de siguranță și asistenții electronici pentru șofer vor fi incluse standard, sau vor fi oferite contra opțional, în dependență de piață. Consola centrală este dominată de ecranul sistemului multimedia, dezvoltat pe baza sistemului Volvo Sensus.

Deocamdată Geely nu a specificat termenii de lansare pe alte piețe, însă în China crossover-ul va fi lansat în următoarele luni, cu un preț de start mai accesibil decât cel al lui Volvo XC40.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter