INP preia experiența poliției estoniene pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate și vitezei excesive

INP va prelua experiența autorităților din Estonia pentru combaterea șofatului în stare de ebrietate și depășirea limitei de viteză admise, acestea fiind principalele cauze de producere a accidentelor soldate cu persoane traumatizate și decese, potrivit studiului efectuat de INP. De la începutul acestui an, în urma accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă și șofatul în stare de ebrietate, au decedat 32 persoane, iar alte 216 s-au ales cu diverse traumatisme.
Pe parcursul dimineții de azi, 15 aprilie, inspectorii de patrulare au desfășurat o serie de operațiuni, după modelul estonian, cu scopul de a depista șoferii ce conduc mijloace de transport în stare de ebrietate sau depășesc limita de viteză admisă. Din totalul celor 600 șoferi testați cu aparatul "Drager", nici unul nu s-a dovedit a fi sub influența alcoolului, însă 25 șoferi au fost documentați pentru șofatul cu viteză excesivă.

INP punctează, că scopul principal al operațiunilor respective este creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente rutiere grave.
0
1,647
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!