INP raportează un număr record de încălcări grave comise de șoferii transportului public
9 Aprilie 2019, 16:02
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) au desfășurat în perioada 18 – 31 martie curent operațiunea "Autobuzul" în vederea depistării și documentării încălcărilor comise de șoferii transportului public și pentru asigurarea siguranței traficului
rutier la transportarea pasagerilor. În cadrul operațiunii, inspectorii de patrulare au verificat și starea tehnică a mijloacelor de transport public înainte de plecarea acestora pe rută.

În perioada respectivă INP a depistat
și documentat peste 1200 încălcări ale RCR de către șoferii transportului public. Cea mai răspândită încălcare este exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, fiind documentate peste 300 cazuri.
Totodată au fost depistate 49 vehicule de rută, care circulau cu raportul de revizie tehnică expirat. 230 șoferi de transport public au fost documentați pentru depășirea limitei legale de viteză, iar alți 4 șoferi conduceau
mijloace de transport fără a dispune de un permis de conducere cu o categorie necorespunzătoare.

În cadrul operațiunii, angajații INP au organizat seminare cu cetățenii
în colectivele de muncă pentru informarea acestora despre prevederile RCR pentru sporirea nivelului de disciplină a angajaților din cadrul companiilor de transport public.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
0
1,476
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!