KIA prezintă noua versiune Stinger GTS, dedicată amatorilor de drift

KIA Stinger a devenit unul dintre cele mai expresive modele din întreaga gamă a producătorului sud-coreean din istorie – sedanul a fost lansat să concureze cu mastodonții din segment, precum Audi A5 Sportback sau BMW Seria 4 Gran Coupe, și a impresionat întreaga industrie auto la momentul lansării prin designul îndrăzneț și capacitățile tehnice. Cu o siluetă de fastback, Stinger s-a ales cu propulsoare și setări sport capabile să genereze senzații tari din condus pentru cel din spatele volanului, iar pentru Salonul Auto de la New-York din acest an, sud-coreenii au pregătit o versiune mai specială, dedicată virajelor aventuroase și driftului – noul Stinger GTS.
Noua versiune se distinge de cele standard în special prin sistemul de tracțiune integrală D-AWD (Dynamic All Wheel Drive), care diferă de sistemul oferit pe sedanurile standard doar la nivel de setări. Precum și în cazurile sedanurilor standard, dotate cu tracțiune integrală, Stinger GTS dispune de două regimuri de condus ce modifică setările și proporția livrării cuplului pe cele două punți: în regimul "Comfort" cuplul este livrat în proporție de 40:60, punând accentul pe putea spate, pe când regimul "Sport" prevede o transmisie de cuplu în proporție de 20:80.
Surpriza se ascunde în noul regim supranumit "Drift" ce odată selectat deconectează puntea față în întregime, cuplul fiind transmis în întregime pe puntea spate, ce dispune de un diferențial autoblocabil în cazul noii versiuni GTS. Pe lângă aceasta, inginerii KIA au resetat cutia automată cu 8 rapoarte și sistemul electronic de stabilizare pentru escapade aventuroase în viraje. Unitatea de propulsie prevăzută pentru noua versiune este cea de top, benzinarul V6 de 3.3 litri cu 370 CP și 510 Nm la activ.
La exterior versiunile speciale se vor distinge, la alegere, cu noua nuanță portocalie a caroseriei și elemente decorative exterioare din fibră de carbon. La interior noua versiune aduce tapiserie din Alcantara pentru volan și tunelul central.
KIA Stinger GTS va fi produs într-un număr limitat la doar 800 unități, toate fiind destinate în exclusivitate pieței din SUA. Prețul de start pentru noua versiune constituie 44 mii dolari, iar startul vânzărilor va fi dat până la finalul lunii mai.
0
1,562
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!