Lada părăsește "surprinzător" piața europeană! Iată care sunt motivele

Lada părăsește piața europeană – cu o declarație în acest sens au venit reprezentanții AvtoVAZ. Potrivit oficialilor, brandul rusesc se retrage din Europa doar temporar. Vânzările Lada vor înceta pe parcursul următoarelor săptămâni, până la finalul primăverii. Constructorul rusesc părăsește piețele din Germania și Austria – doar aici Lada a fost oferită oficial până acum.
Lada a închis comenzile pentru modelele sale în Europa, iar în următoarele săptămâni reprezentanțele vor comercializa modelele rămase în stoc. Concomitent producătorul din Rusia intenționează să-și concentreze forțele pe piețele din țările CSI, America Latină și Orientul Mijlociu. Retragerea de pe piața europeană are loc în contextul înăspririi normelor ecologice și de siguranță obligatorie pentru automobilele comercializate în Europa – modelele Lada nu corespund normelor Euro 6d-TEMP și nu oferă sisteme avansate de siguranță activă, precum frânarea automatizată de urgență, nici contra cost adițional.
Totuși, reprezentanții AvtoVAZ sunt optimiști și declară că brandul va reveni în Europa, însă fără a specifica de câți ani va fi nevoie pentru adaptarea automobilelor Lada la standardele europene. Într-un interviu pentru agenția Sputnik în Germania, reprezentanții companiei din Federația Rusă au declarat, că Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi va oferi suport constructorului rus în implementarea tehnologiilor noi. Totodată, aceștia au venit cu o idee aparent ruptă de realitate, precum că în viitor automobilele Lada ar putea fi comercializate în Europa cu siglele Renault, Nissan sau Mitsubishi.
1
1,749
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!