Nissan lansează actualizări de ordin tehnic pentru SUV-ul X-Trail în Europa
12 Aprilie 2019, 17:34
Nissan a pregătit un set de actualizări și îmbunătățiri tehnice pentru SUV-ul X-Trail, oferit în Europa. Aspectul exterior și ambianța interioară au rămas neschimbate, însă la nivel de substrat tehnic niponii au pregătit mai multe modificări pentru clienții europeni – X-Trail va fi disponibil cu o listă de motorizări absolut nouă, ce corespunde normelor ecologice Euro 6d-TEMP.
Motorizarea turboaspirată pe benzină 1.6 DIG-T a fost substituită cu noua unitate turbo 1.3 DIG-T, dezvoltată în colaborare de Ranault-Nissan și concernul Daimler. Unitatea respectivă este disponibilă în prezent cu noua
generație Mercedes-Benz A-Class, Renault Megane, Captur, Kadjar și Scenic, iar dintre modelele Nissan primul ce a beneficiat de noul benzinar a fost Qashqai.
Sub capota X-Trail se va situa cea mai potentă versiune a unității 1.3 DIG-T, ce livrează 160 CP și 270 Nm. Amintim că benzinarul turboaspirat de 1.6 litri, disponibil anterior, avea o putere maximă de 163 Cp și 240 Nm. Cutia cu variație continuă a cedat locul noului robot DCT cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj, ce livrează cuplul doar pe puntea față – Nissan X-Trail cu motor pe benzină în Europa nu poate fi dotat cu sistem de tracțiune integrală.
De asemenea, niponii au actualizat și lista motorizărilor diesel. Unitățile 1.6 dCi (130 CP și 320 Nm) și 2.0 dCi (177 CP și 380 Nm) au fost pensionate. Acestea sunt substituite de noua unitate 1.7 dCi, ce dezvoltă 150 CP și 340 Nm. Motorul respectiv se cuplează doar la cutia manuală cu 6 trepte, însă în această versiune SUV-ul nipon poate avea tracțiune integrală.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
2,550
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!